måndag 22 oktober 2012

12 metre class

12 Metre Class kallar vi på svenska för en "Tolva". Det är en mycket gammal segelmodell och segelklass som fanns redan i Sommarolympiaden 1908 i London. Förmodligen är "Tolvor" mest känd för sin användning från 1958 till 1987 i Americas Cup. Här har jag gjort en modell från 1908. (Den första byggdes 1907).5 kommentarer:

 1. Hej, fantastiskt fina trätavlor du gjort!

  En fråga, hur trycker du text/motiven?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack ska du ha! Kul att du gillar mina tavlor. Motiven kalkerar jag först i blyerts och sedan målar jag med färg/tusch, och texten stämplar jag på med gummistämplar, finns på Clas Ohlson och Panduro...Carin

   Radera
  2. Ok tack, du har verkligen fått texterna superfina, raka och med exakt rätt avstånd mellan bokstäverna. Trodde absolut på något slags tryck via någon "supermaskin":) Last question, var har du hittat "namnetiketten"? Sökt runt på nätet som en blodigel, dock förgäves.

   Radera
 2. Hej igen! Namnetiketten är en aluminiumplatta jag köpt på Panduro, jag sökte just på Panduros sida men hittar den inte i sortimentet. Men när jag köpte den gick jag in i en butik, och då beställde dom sådana plattor till mig, så den ska finnas i deras sortiment. Jättebilligt! Lycka till!

  SvaraRadera